Så fungerar S6evo™ Anti-Jamming

 

För att förstå hur anti-jamming funktionen SikkertHjem™ S6evo™ systemet fungerar så måste du veta vad jamming är för något. Det är ganska simpelt, men låt oss förklara vad jamming är.

 

 

Vad är anti-jamming?

 

Jamming beskriver metoden där man stör och direkt förstör trådlösa signaler. I ett larmsystem vill detta betyda att dom trådlösa radiosignalerna som skickas från systemets sensorer när ett inbrott registreras inte når systemets hjärna, SmartBoxen i S6evo™ systemet, och systemet vill därför inte kunna aktivera larmet och skicka besked om inbrott.

 

Metoden som används är ganska simpelt genom att skicka ut stora mängder signaler på samma frekvens.  Signaler på samma frekvens betyder att signalerna vill interferere och störa ut varandra.

 

 

Så här fungerar anti-jamming i S6evo™

 

S6evo™ systemets anti-jamming funktion övervakar dom trådlösa 433 MHz radiosignalerna som skickas från systemets sensorer till SmartBoxen, t.ex om ett inbrott registreras.

 

En inbrottstjuv kan vara intresserad av att jamma dessa signaler, då han kan förhindra dessa signaler från t.ex en rörelsessensor som har registrerat honom att nå SmartBoxen och aktivera larmet.

 

Anti-jamming funktionen i S6evo™ kan inte förhindra jamming, men den varnar om det registreras stora mängder signaler på 433MHz radiofrekvensen, genom att skicka push-notis till dig om möjligt jamming försök.

 

I praktiken skickar den ut notisen, när det har registrerat 8 radiosignaler inom 10 sekunder.

 

 

Dennis Larsen

Säkerhetsrådgivare, SikkertHjem™