7 gratis tips til at sikre dit hjem | SikkertHjem™ Scandinavia

 

Det handlar om att tänka som tjuven. Förhåll dig kritiskt till ditt hem. Gå ut på vägen och titta på ditt hus. Fråga dig själv dessa frågor: Finns det områden som tillåter tjuven att begå inbrott i lugn och ro? Finns det blinda vinklar som gränsar till ett fönster eller dörr som skulle vara en uppenbar plats för tjuven att komma in? Om ja, då kommer dessa 7 tips att hjälpa dig!

 

 

1. Gör hemmets dörrar säkra.

 

Både dörren och uteplatsdörren är bra för tjuven. Det är därför meningsfullt att börja säkra dörrarna. Först bör du titta på huruvida själva dörren är av god kvalitet. Det sägs att dörren måste hänga på tre gångjärn och åtminstone vara 32 mm i tjocklek. Om detta inte är fallet hemma hos dig, överväg att byta ut den. Om dörrlåset är av ett äldre datum, bör du också överväga att ändra det. Detta kan vara en dyr lösning, men kom ihåg att det är en investering för ditt hem. Men om du upptäcker att pengarna är bättre tillbringade på semestern och att dörren och låset kan vänta, kan du sätta ett extra lås på dörren.

 

Om du har ett larmsystem från SikkertHjem har du möjlighet att ansluta ytterligare öppningskontakter och / eller vibrationssensorer till ditt system och den vägen optimera säkerheten.

 

 

2. Gör hemfönstren säkra


Fönstren i botten våning är den plats där tjuven oftast kommer in i ett hus. Därför är det extremt viktigt att säkra dessa extra noga. Om ditt fönster i bottenvåningen har mer än 10 år på nacken, är det förmodligen inte motståndskraftigt mot ett inbrottstest. Återigen kan det vara en idé att ersätta fönstren med någon nytt, vilket är starkare och solida. Ofta delar nya fönster också energibesparing, så det har flera fördelar om du väljer att byta ut dem. Ett billigare alternativ är att låsa på de särskilt utsatta rutorna.

 

Om du har ett SikkertHjem larmsystem kan du ansluta ytterligare öppningskontakter och / eller vibrationssensorer till ditt system, vilket optimerar säkerheten för dina fönster.

 

 

3. Tänd ljus i hemmet.


Det låter nästan för enkelt att vara sant, men likväl fungerar det. Använd timers för att släcka och tända ditt ljus så att någon verkar vara hemma. För att göra det lite extra avancerat kan du ställa in klockan så att den slås på och av olika tider varje dag. Om du har ett SikkertHjem-larm kan du. Lägg till en eller flera SmartPlugs till dina lampor och kontrollera ditt ljus genom timern i appen. Förutom SmartPlugs kan du också välja att ställa in rörelsesensorlampor. Tänk på din ljusstyrning både inomhus och utomhus. Föreställ dig igen att du är tjuven. Du har utsett själv det perfekta huset och observerat att på bottenvåningen finns ett fönster som är ute av vägen ur sikte. När du listar häcken slår du en ljussensor som omedelbart släpper ljuset ut. Vad gör du nu? De flesta skulle titta runt för att se om grannarna har upptäckt att ljuset är på. Det kan vara att det inte finns någon att se omedelbart, men det kommer att skicka en tydlig signal till tjuven att det finns stor risk att detekteras. Ljus tycker inte tjuven om. Dom arbetar bäst i mörker.

 


4. Övervakning


Polisen rekommenderar övervakning som ett bra komplement till ovannämnda förslag. Här är det viktigt att skilja mellan en "fuskkamera" och en övervakningskamera. En "fuskkamera" fungerar inte. Övervakning av hemmet ses oftare och oftare, vilket är många bra skäl till. Den främsta orsaken är att kameraövervakning skapar en känsla av säkerhet för sig själv. Om du har ett SikkertHjem-larm och lägger till kameror har du möjlighet att komma åt alla kameror via appen på din telefon. Om du vaknar på natten av ljud utanför, kan du enkelt kontrollera om det finns oro med en snabb kontroll på telefonen. Om du har ett SikkertHjem larmsystem kan du ansluta både inomhus- och utomhuskameror till ditt system - och båda har nattsyn.

 

 

5. Röra är inte alltid en dålig sak


Vi känner alla det... Barnen gick bara i dörren. Skorna i korridoren slås av på ett sätt som skulle få Christiano Ronaldo att tappa sin haka. Volymen stiger kraftigt. Du är återigen imponerad över att det alltid är möjligt att förlora kläderna på vägen in i rummet. När dörrens dörr äntligen går upp är det ett rop om mat. Du piska runt för att hämta kläderna från golvet, svara på barnens många frågor, samtidigt som du ser till att maten inte bränns. När den värsta stormen har sjunkit, gå på toaletten och stäng dörren för att få två minuters lugn. Här drar du slutsatsen att din nyaste familjemedlem - hundvalpen Pjuske har spelat med toaletten och toalettpappret nu sprids över golvet. Du försöker ropa huset, men åh, det är bara Pjuske som kommer på. När du äntligen tar tag i Kleenex-paketet som låg i kåpan, är du redo att komma in i "krigszonen" igen. När du i mörkret försöker hitta sovrummet, går du in på en lekplats och upptäcker att barnen som visas glömde att städa upp. Detta är ett exempel på en hel dag i en familj av barn. Skulle det inte vara konstigt om huset en dag var helt städat? Det tycker tjuven också. Så låt bara kläderna och legot ligga på golvet. Det gör det ser livligt ut när du inte är hemma.

 

 

6. Be dina grannar att hålla koll på ditt hus


Vi hör det om och om igen - Tjuvarna hatar nyfikna grannar. Ett av de mest effektiva sätten att säkra ditt hem från inbrott är att göra ett möte med dina grannar för att hålla ett öga på ditt hem när du inte är hemma. Det är självklart mer relevant om du är borta under en lång tid. Kanske Solens Sol kallar dig och din familj? Därför ... använd dina grannar, få dem att parkera i din uppfart eller lämna din egen bil när du är borta. Lämna behållaren som ska fyllas. Få brevlådan tömd. Få hjälp att klippa gräset. Alla handlingar som gör att ditt hem ser livligt ut. Om du har ett SikkertHjem larm, har du också möjlighet att lägga din granne som gäst så att han kan förvandla din larm på / av och ta emot meddelanden (du enkelt ta bort denna rätt när du kommer hem från semestern). Du har också möjlighet att bara sätta in en eller flera grannar för att ta emot larmmeddelanden från ditt larm genom att ange deras mobilnummer på larm SMS-mottagare lista - eller en kombination av båda.

 

 

7. Sunt förnuft


Även om du har kontrollerat alla ovanstående råd på din lista är det tyvärr sant att om tjuven ser något han / hon gillar kommer dom att gå långt för att få det. därför; bjud inte in tjuven inomhus. Ta bort värdefulla saker. Lämna inte din dator, telefon, plånbok eller något annat av den typen - ta bort saker som är enkla för tjuven att ta med sig och lätt att sälja. Detta gäller både om du bara kör i Legoland för en hel dag eller på en veckodag. Sist men inte minst. Lås ditt redskapsrum. Du kanske inte tror det, men faktum är att verktyg och trädgårdsredskap står högt upp på tjuven tjuvens önskelista. För det första så kan tjuven med dina egna verktyg bryta sig in i ditt hem, sen är det lätt för tjuven att sälja dina nyförvärvade borr, häcksax etc. Om du har ett SikkertHjem larm så kan du lägga till en öppningskontakt til ditt redskapsrum. Se bara till att den inte finns mer än 150 meter från din SmartBox.